Vi har de strategiske og lange briller på, når vi udvikler Sydfyn

Fokusområder for Industrien Sydfyn

Vi tager fat i fokusområder, som kan løfte Sydfyn. Et eksempel er Go2Green, som vi etablerede i 2011. Her besøgte vi ProjectZero i Sønderborg med Svendborg kommune, SEF og medlemsvirksomhederne for at få inspiration.

Go2Green kom godt i gang, og vi fik en fast projektleder til at køre det. En af de største successer er, at flere og flere industrivirksomheder på Sydfyn har fokus på at spare energi.

Desuden valgte Svendborg kommune at gennemføre energioptimeringsprojekt til 70 millioner DKK som fagentrepriser, og give langt hovedparten af arbejdet til lokale leverandører. Det var med til at skabe arbejde og dynamik lokalt på Sydfyn.

Og Industrien Sydfyn er stadig godt repræsenteret i bestyrelsen for Go2Green. Dels er Bestyrelsesformand for C.C. Jensen Carls Aage Jensen Næstformand i Go2Green, og Finn Methmann, Direktør i STM Vinduer, er udpeget til bestyrelsen af Industrien Sydfyn.

 

Et andet fokusområde var IndustriLab, som blev åbnet i november 2018 af daværende Statsminister Lars Løkke Rasmussen. IndustriLab på Svendborg Erhvervsskole & Gymnasier er et bredt samarbejde, der vil medvirke til at sikre virksomhederne på Syd- og Østfyn industriteknikere i fremtiden

En generation af maskinarbejdere/industriteknikere er på vej på pension, og optaget på industriteknikeruddannelsen svigter. For at sikre, at denne negative trend ikke fortsætter, har en bred partnerskare forpligtet hinanden på konkrete aktiviteter, som i hovedtræk er etablering af de rigtige undervisningsfaciliteter, praktikpladsgaranti og informationsarbejde om uddannelsen målrettet unge, deres familier og studievejledere.

IndustriLab er base for den første del af uddannelsen til industritekniker og værktøjsmager, altså den del der hedder grundforløb 2. Samtidig er det med til at øge antallet af elever på hovedforløbet som udbydes hos Syddansk Erhvervsskole i Odense.

Vi har pt. et nyt projekt i støbeskeen og vil løfte sløret for det, så snart det er kvalificeret, at det bliver til noget.